Przepisy Kulinarne

SAŁATKA ZIEMNIACZANA

SKŁADNIKI:

 

zebne składniki:

PRZYGOTOWANIE:

  1. Liście sałaty oczyść, i ułóż na półmisku.
  2. Ziemniaki, cebulę i ogórki pokrój w plasterki.
  3. Jajka pokrój krajalnicą do jajek.
  4. Na liściach sałaty ułóż ziemniaki, cebulę i ogórki, oprósz je delikatnie solą.
  5. Następnie ułóż jajka, udekoruj je majonezem.
  6. Sałatkę podawaj posypaną koperkiem lub natką pietruszki.

SMACZNEGO!

Sałatka ze szpinakiem, mango i awokado

 

Składniki:

 

Sposób przygotowania:

Obieramy awokado i kroimy w paseczki. Skrapiamy sokiem z cytryny. Szpinak płuczemy, osuszamy i rwiemy liście na połówki. Dodajemy awokado i pokrojone w paseczki mango. Mieszamy. Dodajemy sos sałatkowy do oliwy z oliwek, dokładnie mieszamy odstawiamy na 10 minut. Następnie polewamy sosem sałatkę i mieszamy. Wierzch posypujemy migdałami pokrojonymi na połówki.
Smacznego!


Dodaj komentarz






Dodaj

© 2013-2024 PRV.pl
Strona została stworzona kreatorem stron w serwisie PRV.pl